Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2009

Αστυνομοκρατία


1

Κάμερες στους δρόμους, νέες ομάδες καταστολής (Δ), έλεγχος των κινητών τηλεφώνων, αγορές δακρυγόνων, νέα αποτελεσματικά όπλα, περισσότερη αστυνόμευση: Αυτά είναι τα μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Πίσω από την «ανάγκη» για περισσότερη αστυνόμευση βρίσκεται η ακρίβεια, η αυξανόμενη φτώχεια, τα μαύρα μεροκάματα, η νόμιμη ληστεία των μεγαλο-επιχειρηματιών, τραπεζιτών και κρατικών λειτουργών στον κοινωνικό οικονομικό πλούτο.

2

Οι πραγματικοί κλέφτες, αυτοί που κλέβουνε νόμιμα ή συγκαλυμμένα τον κοινωνικό οικονομικό πλούτο, όχι μόνο δεν θα περάσουνε ποτέ την πόρτα της φυλακής, αλλά είναι αυτοί οι ευυπόληπτοι πολίτες που στήνουνε και συντηρούνε αυτή την κατάσταση.

3

Ο ρόλος της αστυνομίας δεν είναι η «πάταξη του εγκλήματος» αλλά η διατήρηση «του νόμου και της τάξης» που βασίζεται στην οικονομική εκμετάλλευση και στον έλεγχο μίας μειοψηφίας πάνω στην πλειοψηφία.

4

Όποτε η Εξουσία αντιμετωπίζει κρίση και αμφισβητείται, εφευρίσκει εχθρούς, όπως η εγκληματικότητα, η τρομοκρατία, οι μετανάστες, η γρίπη (!) για να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από τα καθημερινά προβλήματα που βιώνει και να ανακηρυχθεί ο σωτήρας. Επιδιώκοντας να παγιώσει και διατηρήσει την επιρροή της.

5

Η Εξέγερση του Δεκέμβρη άνοιξε την προοπτική για το πέρασμα από την κοινωνία της ανισότητας, του φόβου και του ελέγχου στην κοινωνία τις αυτό-οργάνωσης, της ισότητας, της αλληλεγγύης και της ελευθερίας. Τα νέα μέτρα στοχεύουν στο να πατάξουνε όποιον θα σηκώσει το κεφάλι του.

6

Στο χέρι μας είναι η κοινωνία – φυλακή που θέλουνε να χτίσουνε να γίνει συντρίμμια. Όχι μόνο δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω αλλά θα πάρουμε το μέλλον που μας στερούν περνώντας πάνω από τους έμμισθους φρουρούς τους και τα συστήματα ελέγχου τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: