Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ Ν. ΚΟΥΝΤΑΡΔΑ

Συγκέντρωση με μικροφωνική και μοίρασμα κειμένων, από 60 περίπου άτομα, πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009 στις 12:00. Η συγκέντρωση έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης στον σύντροφο Νίκο Κουνταρδά, ο οποίος πέρασε από ανακριτή για το αν θα προφυλακιστεί ως υπόδικος για επίθεση με μολότοφ σε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Ξάνθη. Η δίωξη στηρίζετε σε μαρτυρία αστυνομικού, ο οποίος αφού συνέταξε την γραπτή "μαρτυρία" του, "θυμήθηκε" να προσθέσει εκ των υστέρων την πινακίδα από το ι.χ. αυτοκίνητο της μητέρας του συντρόφου!!!

Η απόφαση του ανακριτή ήταν η επιβολή περιοριστικών όρων: Παρών κάθε 1 και 16 σε αστυνομικό τμήμα, στέρηση εξόδου από την χώρα και καταβολή 5.000 ευρώ ως εγγύηση, ως την εκδίκαση της υπόθεσης.

Κοινή πεποίθηση είναι ότι η δίωξη έχει εκδικητικό χαρακτήρα προς των σύντροφο με αφορμή την πρόσφατη Εξέγερση του Δεκέμβρη, που δεν παρέλειψε να περάσει και από την Ξάνθη. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν ένα μήνα περίπου, τρεις νεαροί στην Ξάνθη, καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης μερικών μηνών με αναστολή για "πάτημα" με σπρέι συνθήματος της ναζιστικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή" και αντικατάστασης του με το "η εθνική ενότητα είναι μια παγίδα". Επιπλέον πριν ένα χρόνο κλιμάκιο της "αντι"-τρομοκρατικής είχε κάνει έρευνα στο σπίτι του συντρόφου, με αφορμή την συγκεκριμένη υπόθεση. Ο Νίκος Κουνταρδάς είχε προφυλακιστεί για 18 μήνες, φερόμενος ως ύποπτος για την επίθεση στον εργατοπατέρα Χρ. Πολυζωγόπουλο και άλλους 5 μήνες για ανάρτηση πανό με πολιτικό περιεχόμενο (ενάντια στον αθλητικό νόμο) σε γήπεδο. Επίσης πέρασε από την πειθαρχική απομόνωση της φυλακής για την συμμετοχή του στην πανελλαδική εξέγερση των εγκλείστων.

Το Πάθος Για την Λευτεριά - Είναι Δυνατότερο Απ' Όλα Τα Κελιά !!!

Αναδημοσίευση φωτογραφιών μετά την πορεία



Δεν υπάρχουν σχόλια: